Meest gestelde vragen

Wanneer men overweegt om een buitenparket aan te schaffen, zijn er een aantal vragen die we steeds weer terughoren. Wat zijn die vragen nu precies en hoe kun je die het beste beantwoorden? Tablazz geeft advies!

 1. Welk buitenparket behoeft geen onderhoud?
  De meeste mensen willen zo min mogelijk onderhoud. Het is belangrijk om hier de juiste informatie te geven en op deze manier de juiste verwachting te scheppen. Wij zeggen: alles wat buiten ligt heeft onderhoud nodig. Een buitenparket is onderhevig aan weersinvloeden en aanslag en we kunnen helaas niet voorkomen dat het terras af en toe gereinigd moet worden. Wanneer u zo min mogelijk onderhoud wilt, adviseren wij voor composiet óf vergrijsd buitenparket te gaan. Beide varianten hoeven slechts af en toe geveegd en soms gereinigd te worden; daarmee haal je volgens ons een onderhoudsarm terras in huis! Wanneer men voor een geoliede variant kiest, moet dit jaarlijks herhaald worden.


 2. Wordt het buitenparket glad?
  Wij zeggen: het buitenparket zelf wordt niet glad, de groene aanslag die ontstaat die wordt glad. Dit kan zowel op hout als op composiet ontstaan. Wat heel belangrijk is om mee te geven, is dat dit sterk afhankelijk is van de ligging van het terras. Wanneer een terras in de volle zon op een balkon ligt zonder struiken met voldoende ventilatie, zal er geen groene aanslag ontwikkelen. Ligt het terras in de schaduw in een bosrijke omgeving, zal er eerder aanslag ontstaan. Het is dus altijd een samenspel van verschillende factoren.Voor het verwijderen van de groene aanslag adviseren wij WoCa Exterior Cleaner. Deze reinigt het hout, verwijdert groene aanslag en de eventueel vergrijsde uitstraling blijft behouden. Daarnaast heeft deze reiniger een ‘voedende’ werking waardoor nieuwe aanslag minder snel zal ontstaan. Afhankelijk van de locatie zal het terras ongeveer 1 x per jaar gereinigd moeten worden.


 3. Blijft de kleur mooi?Exterpark Magnet Ipe Wesseling
  Composiet is kleurvast en dus ja: bij composiet blijft de kleur mooi! Hout is niet kleurvast, toch vinden wij de kleur van hout in al zijn fases erg mooi. Indien uw houten terras geolied is en u deze kleur wilt behouden zal u dit minimaal 1x per jaar opnieuw moeten behandelen met een terrasolie. U kunt hiervoor kiezen uit diverse kleuren, eenmaal gekozen moet u jaarlijks dezelfde kleur herhalen. Wij adviseren u de Woca terrasolie of de Hybrid Wood Protector van Rubio Monocoat. De Hybrid Wood Protector is duurder in aanschaf maar heeft een betere UV protector en hoeft hierdoor minder vaak opnieuw geolied te worden. Deze producten kunt u aanbrengen met een roller of een kwast.


  U kunt tropisch hardhout natuurlijk ook heel mooi laten vergrijzen. Het vergrijzen van hout is een natuurlijk verschijnsel, dat het gevolg is van een foto-oxidatiereactie van één van de hoofdbestanddelen van hout (lignine) als gevolg van de UV-stralen van de zon. Het is een oppervlakkig verschijnsel (op een diepte van 0,1 mm) dat verder geen invloed heeft op de kwaliteit of duurzaamheid van het hout. De snelheid waarmee het hout vergrijsd is afhankelijk van een aantal factoren (houtsoort, ligging, zon), maar over het algemeen kunnen we stellen dat buitenparket wat niet geolied wordt binnen één jaar vergrijsd. Een vergrijsd buitenparket heeft een bijzonder mooie uitstraling en het mooie ervan is dat het dus onderhoudsarm is!


 4. Werkt het hout? 
  Al het hout en composiet wat gebruikt wordt als buitenparket kan werken. Wat het meest belangrijk is om werking te voorkomen is voldoende ventilatie onder het terras. Dan zal de werking minimaal zijn.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor buitenparket of heeft u advies nodig over een project? Neem dan contact op met onze Account Manager Walter Jansen (06-40497562) of via Tablazz BV +31 (0)13 581 0665. U kunt ook een email sturen naar verkoop@tablazz.nl.

Buitenparket

Vers kopje koffie of thee, subtiel lentezonnetje, uw favoriete boek en dat gecombineerd met een prachtig terras. Klinkt goed toch? Heel de zomer terrassen doet u het liefst in uw eigen tuin. Bent u bezig met het ontwerp van uw tuin of villa en bent u op zoek naar een…

Lees meer

Buitenparket materialen

Tablazz buitenparket is leverbaar in 3 materialen: hout, bamboe of composiet. Elk materiaal heeft zijn eigen USP’s. We lichten ze hieronder kort toe.   Hout Voor een houten terras zijn er 2 mogelijkheden: Tropisch hout of Thermo Essen. In de meeste gevallen wordt gekozen voor een Tropische houtsoort zoals Ipé,…

Lees meer

Deze website gebruikt cookies

We gebruiken cookies om de inhoud van onze website te personaliseren en het verkeer te analyseren. Hieronder kan je aangeven wat je voorkeuren zijn.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen