Thermowood Gevelbekleding

Van oorsprong zacht en kwetsbaar hout wordt extreem duurzaam gemaakt door het thermisch te behandelen. Thermohout heeft een prachtige, warme kleur welke na een tijdje mooi en egaal vergrijst.

Van oorsprong naar Voorsprong

Thermohout is een verzamelnaam voor thermisch behandeld hout, dit kunnen verschillende soorten hout zijn. Wij leveren Thermohout in Essen, Grenen en Ayous. Dit hout is van oorsprong niet geschikt voor buitengebruik. Door het zachte hout thermisch te behandelen (minimaal 215°C) verandert de structuur van het hout. Het verhitten wordt enkel gedaan met stoom, er komen geen chemicaliën aan te pas. Hierdoor wordt de duurzaamheid en vochtbestendigheid gelijkwaardig aan dat van tropisch hardhout.

Duurzaamheid van de bovenste plank

ThermoHout is een ecologisch alternatief omdat het hout afkomstig is van snelgroeiende bomen uit duurzaam beheerde bossen in Noord-Europa. Het biedt antwoord op de groeiende vraag naar duurzame en milieuvriendelijke producten. Thermohout is vormvast, stabiel en zonder hinder van scheuren of piqué. Hierdoor is deze houten gevelbekleding erg geschikt voor buitentoepassingen. Bij oplevering is Thermowood warm en donker van kleur. Onder invloed van het weer zal deze houtsoort na verloop van tijd mooi vergrijzen.

Profilering bepaalt

Wij leveren Thermowood in Ayous, Essen en Grenen. Klik door op de verschillende soorten voor meer informatie. Elke houtsoort is in verschillende profileringen toe te passen, de profilering bepaalt voor een deel de uitstraling van de gevelbekleding. Essen is de mooiste thermisch gemodificeerde houtsoort maar tevens de duurste. Prachtige alternatieven zijn Ayous en Grenen. Grenen is heel rustiek met veel noesten en een lichtbruine kleur. Het is in álle kleuren te oliën. Ayous is lichter bruin van kleur en zachter dan essen maar bijvoorbeeld ook heel goed zwart te oliën. Voor meer informatie hierover, neem contact op via +31 (0)13 581 0665 of info@tablazz.nl. Of vraag hier uw monster aan!

ThermoHout is hét ecologische alternatief voor kostbare exotische hardhoutsoorten, omdat het hout afkomstig is van snelgroeiende bomen uit duurzaam beheerde bossen in Noord-Europa. Het biedt antwoord op de groeiende vraag naar duurzame en milieuvriendelijke producten.

Wat is Thermowood?
Thermohout is een verzamelnaam voor thermisch behandeld hout. Dit kunnen verschillende soorten hout zijn, wij leveren Thermohout in Essen, Grenen en Ayous. Thermo Essen is als enige geschikt voor buitenparket. Dit hout is van oorsprong zacht, kwetsbaar en niet geschikt voor buitengebruik.

Door het zachte hout thermisch te behandelen (minimaal 215°C) verandert de structuur van het hout. Het verhitten wordt enkel gedaan met stoom, er komen geen chemicaliën aan te pas. Hierdoor wordt de duurzaamheid en vochtbestendigheid echter gelijkwaardig aan dat van tropisch hardhout. De ecologische voetafdruk is dan alleen vele malen kleiner.

Thermohout is vormvast, stabiel en zonder hinder van scheuren of piqué. Hierdoor is deze houten gevelbekleding erg geschikt voor buitentoepassingen. De thermohouten gevelbekleding heeft een aantrekkelijke, warme kleur welke na een tijdje mooi en egaal vergrijst.

Waarom kiezen voor thermowood?

  • 100% ecologisch, milieuvriendelijk
  • Hét alternatief voor het tropisch hardhout
  • Ijzersterke weerstand tegen verrotting
  • Vormvast en stabiel
  • Isolerend : 25 % meer geluid- en warmte-isolatie dan niet thermisch gemodificeerd hout
  • 30 % vuurbestendiger dan gewoon hout
  • Insectenvorming is uitgesloten doordat het vocht uit het hout werd verwijderd door hittebehandeling
  • Geschikt voor gevels, schuttingen en terrassen
  • Leverbaar in Quickclip en ons revolutionaire Magnet systeem

Materialen
Wij leveren Thermowood in AyousEssenGrenen en Clear Pine. Klik door op de verschillende soorten voor meer informatie. Elke houtsoort is in verschillende profileringen toe te passen, de profilering bepaalt voor een deel de uitstraling van de gevelbekleding. Voor meer informatie hierover, neem contact op via +31 (0)13 581 0665 of info@tablazz.nl.

Afmetingen
Dikte: varieert tussen 20mm of 26mm dik. Thermo Essen blokprofiel is 40mm dik.
Breedte: Wisselend 52-140mm. Thermo Essen blokprofiel is 40mm breed.
Lengte: Wisselend 180-300cm
Toepassing: Gevelbekleding buiten, buitenparket, wandbekleding binnen, meubels, interieurbouw, plafondbekleding etc.

Direct zelf doen

Ook dealer worden?
Bent u enthousiast over onze producten en wilt u deze ook opnemen in uw assortiment? Dat horen wij graag! Tablazz werkt met een select aantal premium dealers en staat altijd open voor het uitbreiden van dit netwerk. Neem contact op voor de mogelijkheden of maak een afspraak met onze vertegenwoordiger!

Laat je inspireren

Projecten met Thermowood Gevelbekleding