thermohout gevelbeklding

Thermo Essen

Thermo essen is een ecologisch gezien een perfect alternatief voor tropisch hardhout. Het hout wordt door middel van stoom verwarmd tot een temperatuur van minimaal 215°C. Het stoom zorgt ervoor dat het hout niet scheurt of barst. Hierdoor krijgt het hout een verhoogde duurzaamheid en weerstand tegen houtrot en vocht. Na de behandeling is het thermohout te vergelijken met een tropische hardhoutsoort uit duurzaamheidsklasse I. Het stabiele thermohout heeft een verbeterde vormvastheid en een aantrekkelijke kleur. Niet voor niets is Thermo essen erg geschikt voor buitentoepassingen. Tablazz levert thermo essen terrasdelen en gevelbekleding.

Uiterlijke kenmerken: Thermo Essen heeft een mooie houttekening en een egaal donkerbruine kleur. Geolied zal de natuurlijke, warme uitstraling behouden blijven. Onbehandeld en blootgesteld aan weersinvloeden zal het hout na verloop van tijd mooi vergrijzen.
Groeigebied: Europa
Botanische naam: Fraxinus excelsior
Duurzaamheidsklasse: 1
Volumieke massa: 510-830 kg/m3
Hardheid (Janka): 6140
Werking: Middelmatig-Gering
Bijzonderheden: Thermo essen heeft 25% meer geluid- en warmte-isolatie dan niet thermisch gemodificeerd hout en is het 30% vuurbestendiger dan gewoon hout.

Gevelbekleding Thermowood

Thermo gevelbekleding

ThermoHout is hét ecologische alternatief voor kostbare exotische hardhoutsoorten, omdat het hout afkomstig is van snelgroeiende bomen uit duurzaam beheerde bossen in Noord-Europa. Het biedt antwoord op de groeiende vraag naar duurzame en milieuvriendelijke producten. Wat is Thermowood? Thermohout is een verzamelnaam voor thermisch behandeld hout. Dit kunnen verschillende soorten…

Lees meer

Classic Buitenparket

Ons Classic buitenparket was in 1995 het eerste schroefloze terrassysteem ter wereld, waardoor hinderlijke zichtbare schroeven in het hout tot het verleden behoorden. Deze slimme uitvinding veranderde de markt compleet! De planken zijn aan elkaar bevestigd met RVS clips, hierdoor ontstaan er strakke open kieren van 4mm zonder dat de…

Lees meer

Deze website gebruikt cookies

We gebruiken cookies om de inhoud van onze website te personaliseren en het verkeer te analyseren. Hieronder kan je aangeven wat je voorkeuren zijn.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen