Bamboe Buitenparket

Bamboe is een ecologisch verantwoord alternatief voor hardhout. Niet voor niets is dit materiaal de laatste jaren steeds populairder aan het worden. Deze grassoort groeit razendsnel en heeft een ontzettend stevige structuur. Dankzij onze unieke productiemethode is onze bamboe veel degelijker dan de meeste bamboeproducten op de markt. Bovendien neemt bamboe vrijwel geen vocht op. Hierdoor krimpt of zet het nauwelijks uit. Ideaal voor uw tuin of terras!

Feitelijk een grassoort

Botanisch gezien is Bamboe een grassoort en de snelst groeiende plant ter wereld. Bamboe komt voor in meer dan 1000 verschillende soorten! Afhankelijk van de soort, condities en locatie varieert de hoogte van een halve meter tot 30 meter met 30cm doorsnede. Het kan tot een meter per dag(!) groeien tot het in een tijdspan van gemiddeld 3 maanden de uiteindelijke hoogte bereikt. Hierna begint het in de stam het proces van ‘verhouten’. Na 4 tot 6 jaar zijn deze stammen geschikt als grondstof voor het Bamboe buitenparket.

Het beste van 2 werelden

Deze uitermate milieuvriendelijke grondstof wordt speciaal geselecteerd en ondergaat vele unieke behandelingen volgens de nieuwste ‘Strandwoven’ techniek. Het zo verduurzaamde Bamboe heeft de natuurlijke structuur die we kennen van hardhout maar belangrijker nog; het resultaat is het hardste materiaal in de markt. Met een hardheid van 103,5 MPa is het Bamboe twee keer zo hard als eiken. Bovendien kent het ecologische materiaal een nog hogere stabiliteit dan Teak.

Bamboe combineert zo het beste van 2 werelden. Het heeft de sfeer, comfort en uitstraling van een houten terras zonder dat er een boom voor gekapt hoeft te worden. En het heeft een betere milieubalans dan composiet/synthetische terrasdelen.

Uitstraling Bamboe

Voor een optimaal warme en natuurlijke uitstraling kunnen de terrasdelen rondom worden geolied. Onderhoud met speciale terrasolie resulteert in een blijvende natuurlijke uitstraling. Naast geolied is het bamboe buitenparket ook onbehandeld leverbaar. Het materiaal zal dan vergrijzen zoals we kennen van hardhout.

Hieronder ziet u het verloop van nieuw –  na 3 maanden en na 12 maanden:

Bamboe NieuwBamboe na 3 maandenBamboe na 12 maanden

Bamboe 3

Nieuw: Bamboe nu ook in 18 breed!

Bamboe hadden wij voorheen in plankjes van 14cm breed maar nu hebben we ook een prachtige partij van 18cm breed (april 2023)! Prachtig te combineren voor een wisselende breedtes effect. Te krijgen in een Plus profilering, dat betekent zónder open kieren! Er kan dus niets doorheen vallen. Het is te gebruiken als vloer- én gevelbekleding. Onbehandeld of in een kleurolie naar keuze.

Afmetingen en technische informatie
De Bamboe terrasdelen worden geleverd in een moderne standaard breedte van 142mm, zijn 20mm dik en 185cm lang. Nu dus ook leverbaar in breedtes van 18cm! De delen worden eenvoudig geïnstalleerd dankzij het uitgekiende, onzichtbare en gepatenteerde ‘Cobra’ clip-bevestigingssysteem.

Afmeting: 1850 x 142 x 20mm
Hardheid: 103.5 MPa
Volumieke massa: 1150 kg/m3

De voordelen van Bamboe buitenparket

 • Ecologisch verantwoord
  Bamboe is geen hout maar een grassoort
 • Warme kleuren
  Breng ambiance in uw tuin
 • Alleen het best beschikbare bamboe
  Niet kapot te krijgen en superstabiel; bijna geen werking
 • Kies uit vergrijzen of behandelen
  Uw terras, uw keuze
 • Voor diverse doeleinden
  Gevelbekleding én buitenparket!
 • Leverbaar in 3 systemen
  Kies uit PlusMagnet of Classic

Direct zelf doen

Ook dealer worden?
Bent u enthousiast over onze producten en wilt u deze ook opnemen in uw assortiment? Dat horen wij graag! Tablazz werkt met een select aantal premium dealers en staat altijd open voor het uitbreiden van dit netwerk. Neem contact op voor de mogelijkheden of maak een afspraak met onze vertegenwoordiger!

Laat je inspireren

Projecten met Bamboe buitenparket