Barnwood Gevelbekleding

De planken hebben maar liefst 80 tot 100 jaar op de teller staan maar zijn hun charme en kracht nog lang niet verloren. Integendeel: de tand des tijds heeft het hout juist een prachtig uiterlijk gegeven.

Hout met historie

Barnwood is een unieke houtsoort die wij verwerken als wand- of gevelbekleding. Het hout is afkomstig van oude chalets en gebouwen in Zuid-Oost Europa, voornamelijk Oostenrijk, Slovenië en Kroatië. Maar liefst 80 – 100 jaar later worden deze – inmiddels overbodige – schuren zorgvuldig gesloopt waarna het Barnwood wordt verwerkt tot onder andere deze prachtige houten gevelbekleding. Gevelbekleding met een verhaal dus!

Voor buiten én binnen

Barnwood is een mix van authentiek oud Grenen en Vurenhout. Onder invloed van gebruik en weersinvloeden, met name zonlicht, heeft het hout in de loop der jaren zijn unieke uitstraling gekregen met kleurtinten variërend van licht zilvergrijs tot donker grijs-zwart. Delen van planken die buiten weersinvloeden zaten, bijvoorbeeld onder een overstek, zijn vaak mooi doorleefd licht- tot donkerbruin. Wist u dat u Barnwood ook als wandbekleding binnen kunt gebruiken? Zo kunt u van buiten & binnen één geheel creëren!

Cradle-to-cradle principe

Barnwood gevelbekleding past perfect in het cradle-to-cradle principe. De gedachte hierbij is dat gebruikt materiaal dat zijn functie heeft verloren in de ene toepassing, een nuttige functie krijgt in een volledig nieuwe toepassing, zonder kwaliteitsverlies. Hierdoor ontstaat een zeer duurzame en milieuvriendelijke kringloop van materialen!

Hoe wordt Barnwood verwerkt tot wand- of gevelbekleding?
Na demontage van een oud pand, door sloop of verbouwing, ondergaat het hout een strenge selectie en wordt het ontdaan van spijkers etc. In de fabriek wordt het hout verder geselecteerd, schoon geborsteld en op breedte en dikte geschaafd. Hierna wordt het hout minimaal een half uur verhit tot boven 56 graden tegen eventuele houtinsecten, schimmels en termieten. Vervolgens wordt het hout geconditioneerd om vervorming tegen te gaan.

Waarom kiezen voor barnwood gevelbekleding?

  • Cradle-to-cradle principe
  • Unieke uitstraling door écht oud hout
  • Barnwood is hout met een verhaal, met een geschiedenis
  • Veelzijdig; mogelijk in diverse houtsoorten en uitvoeringen
  • Rustieke look
  • Duurzaam
  • Milieuvriendelijk

Materialen
Tablazz levert Barnwood in 3 varianten: Original, Select Mix en Select Grijs. Wist u dat u van elk type een monster aan kunt vragen? Dat doet u hier.

Afmetingen
Dikte: ca. 19mm (gekalibreerd)
Breedte: Wisselend 8-30cm. (Meest 12-20cm)
Lengte: Wisselend 200-400cm
Toepassing: Gevelbekleding buiten, Wandbekleding binnen, meubels, interieurbouw, plafondbekleding etc.

Direct zelf doen

Ook dealer worden?
Bent u enthousiast over onze producten en wilt u deze ook opnemen in uw assortiment? Dat horen wij graag! Tablazz werkt met een select aantal premium dealers en staat altijd open voor het uitbreiden van dit netwerk. Neem contact op voor de mogelijkheden of maak een afspraak met onze vertegenwoordiger!

Laat je inspireren

Projecten met Barnwood Gevelbekleding

Deze website gebruikt cookies

We gebruiken cookies om de inhoud van onze website te personaliseren en het verkeer te analyseren. Hieronder kan je aangeven wat je voorkeuren zijn.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen