Onderhoud Buitenparket

Ons assortiment buitenparket en terrasdelen bestaat voornamelijk uit niet geprofileerde ‘gladde’ terrasdelen. Door het gladde oppervlak zijn deze vloeren eenvoudig in onderhoud.

Onderhoud vergrijsd buitenparket

Indien de vloeren onbehandeld blijven zal het hout na verloop van tijd vergrijzen. Voor deze vloeren beperkt het onderhoud zich tot het reinigen van het hout waardoor aanslag wordt verwijderd en het terras bovendien niet glad wordt als het nat is. Wij adviseren voor het reinigen van uw buitenhout Woca Exterior Cleaner. De cleaner reinigt het hout, verwijdert groene aanslag maar de vergrijsde uitstraling blijft behouden. Daarnaast heeft deze reiniger een ‘voedende’ werking waardoor nieuwe aanslag minder snel zal ontstaan. Afhankelijk van de locatie zal het terras minimaal 1 x per jaar gereinigd moeten worden.

Alle onderhoudsproducten zijn verkrijgbaar via uw dealer of via verkoop@tablazz.nl.

Buitenparket ontgrijzen

Als het terras eenmaal is vergrijsd kan het terras zijn oorspronkelijke natuurlijke uitstraling opnieuw verkrijgen door reiniging met een intensieve reiniger zoals Osmo Houtontgrijzer. Naar wens kan het terras daarna geolied worden met een olie naar keuze. Door het opnieuw te beschermen met een olie, krijgt het hout zijn oorspronkelijke kleur weer terug. De UV-beschermers in de olie zorgen ervoor dat het hout veel minder snel vergrijsd. Dit moet ongeveer 1x per jaar herhaald worden wanneer men vergrijzing wil voorkomen.

Alle onderhoudsproducten zijn verkrijgbaar via uw dealer of via verkoop@tablazz.nl.

Onderhoud geolied buitenparket

Een geolied terras heeft een prachtig natuurlijke uitstraling en zal de natuurlijke kleur en structuur van het hout optimaal doen opleven. Een geolied terras dient, afhankelijk van houtsoort, locatie en gebruikte olie, minimaal 1x per jaar opnieuw geolied te worden wanneer u vergrijzing wilt voorkomen. Olie trekt in het hout en zal het hout verzadigen. Hierdoor is het hout beschermt tegen intrek van vuil en vocht. Olie zorgt er bovendien voor dat het hout minder zal reageren op klimatologisch omstandigheden en stabieler is. Het is dus zaak geoliede terrassen verzadigd te houden met olie. Het onderhoud moet afgestemd worden op de basisolie. Wij adviseren basisolie van Woca of Rubio Monocoat. Scroll naar beneden voor de gebruiksaanwijzing per merk.

Woca Exterior Oil is een revolutionaire watergedragen olie voor buitenhout. Het beschermt het hout tegen alle invloeden van buiten en behoudt de prachtige natuurlijke uitstraling van het hout. Bevat UV-bescherming en voorkomt aanslag en schimmelvorming. Verkrijgbaar in 13 kleuren.

  • Verbruik 8-10 m2 per liter
  • Droog in 5-7 uur, uitgehard in 24 uur
  • Voor het beste resultaat eerst reinigen met Woca Houtontgrijzer Spray of Exterior Cleaner Woca
  • Geschikt voor alle houten terrassen, tuinmeubelen, tuinhuizen, gevelbekleding etc.

Gebruiksaanwijzing Woca Exterior Oil Naturel

Maak het hout door en door nat met de tuinslang. Breng een egale laag Woca Houtontgrijzer Spray of Exterior Cleaner Woca aan en laat deze 3 tot 5 minuten intrekken, vervolgens schrobt u het hout schoon met een handschrobborstel of terrasborstel met steel. Hierna spoelt u het grondig na met water. Het hout is dan grondig gereinigd tot in de poriën.

Laat het hout 24 uur drogen. U kunt vervolgens de olie aanbrengen met een kwast of applicator, zorg voor een dunne en egale laag op schoon hout. Herhaal de behandeling als het hout niet verzadigd lijkt na de eerste behandeling. Laat de olie gedurende max. 5 minuten indringen in het hout. Nadien de overtollige olie droogwrijven met Katoenen doeken.

Reiniging en onderhoud Woca Exterior Oil Naturel

Vervuilde oppervlakken kunnen licht gereinigd worden met een borstel met steel en Woca Exterior Cleaner. Vergrijst buitenhout kan gereinigd worden met Woca Houtontgrijzer Spray. 1 a 2x per jaar moet de exterior oil opnieuw aangebracht worden. U kunt dan het bovenstaande stappenplan opnieuw volgen.

Tip: voor meer informatie over dit product verwijzen wij u graag door naar de handleiding op de pagina. U kunt ook de onderstaande video bekijken!

Gebruiksaanwijzing Rubio Monocoat Hybrid Wood Protector

1. Maak het oppervlak altijd eerst schoon met RMC Exterior Wood Cleaner. Laat het oppervlak goed drogen.
2. Breng een laagje RMC Hybrid Wood Protector aan met een roller, vloerborstel of doek.
3. Laat gedurende 10 minuten inwerken.
4. Egaliseer het oppervlak nogmaals met dezelfde borstel (zonder opnieuw product toe te voegen).
5. Na 5 minuten het oppervlak afwrijven met een droogwrijfdoek om alle oliesporen te verwijderen. Het oppervlak is bestand tegen water na 24-36 uur. In gebruik: na 48 uur.

Onderhoudsadvies
Binnen 1 jaar een tweede laag Hybrid Wood Protector aanbrengen. Indien nodig eerst reinigen met Rubio Monocoat Exterior Wood Cleaner. Dit is een intensiefreiniger die algen en groene aanslag verwijdert. Hierna opnieuw afwerken met Hybrid Wood Protector. Vanaf dat moment hoeft u er minstens 2 jaar niets meer aan te doen. Dan herhaalt u deze stappen weer.

Alle onderhoudsproducten zijn verkrijgbaar via uw dealer of via verkoop@tablazz.nl.

Woca Exterior Cleaner is speciaal geschikt voor de intensieve reiniging van houten terrassen, vlonders, tuinmeubilair, gevelbekleding, schuttingen, deuren, carports etc. Het reinigt mos en algengroei en beschermt tevens tegen nieuwe aangroei.

Woca Exterior Cleaner verwijderd groene aanslag en hardnekkige vervuiling. Vervuild buitenhout is niet alleen een doorn in het oog maar versneld ook het verouderingsproces. Maak het hout weer zuiver met de Exterior Cleaner voor buitenhout van Woca.

  • Intensieve reiniger voor het verwijderen van vuil en groene aanslag
  • Nabehandelen met Woca Exterior Oil voor het beste resultaat
  • Geschikt voor alle houten terrassen, tuinmeubelen, tuinhuizen, gevelbekleding etc.

Gebruiksaanwijzing

Maak het hout door en door nat met de tuinslang. Breng een egale laag Exterior Cleaner Woca aan en laat deze 3 tot 5 minuten intrekken, vervolgens schrobt u het hout schoon met een handschrobborstel of terrasborstel met steel. Hierna spoelt u het grondig na met water. Het hout is dan grondig gereinigd tot in de poriën.

Voor bescherming van het hout dient u na 24 uur het hout te behandelen met Woca Exterior Oil. Deze is er in diverse kleuren.

Alle onderhoudsproducten zijn verkrijgbaar via uw dealer of via verkoop@tablazz.nl.

Osmo Powergel 6609 Houtontgrijzer is een speciaal reinigingsmiddel voor het opfrissen en ontgrijzen van vergrijsd buiten hout.

  • Verbruik 10-30 m2/L
  • Het natuurlijke karakter van niet verweerd hout komt na de behandeling weer terug.
  • Voor het beste resultaat en bescherming afwerken met Osmo Terrasolie

TIP: Er is ook een Tuinmeubel Onderhoudsset zodat uw behandelde buitenhout lang mooi blijft!

 

Gebruiksaanwijzing Osmo Powergel 6609 Houtontgrijzer

Smeer de Powergel op het terras of meubelstuk met een borstel of Osmo Kwast. Laat de Osmo Houtontgrijzer 15 minuten intrekken en verwijder het daarna met een borstel en veel water. Na de behandeling komt het natuurlijke karakter van het niet verweerde hout terug. Osmo Power Gel Ontgrijzer is geurloos en biologisch afbreekbaar en is leverbaar in 0,5 Liter en 2,5 Liter. Met 1 liter Osmo Power Gel Ontgrijzer kunt u ongeveer 10 tot 30 m2 reinigen, afhangend van de mate van de vergrijzing. Na grondige droging is een laag van één van de Osmo Terrasolien aanbevolen.

Onderhoud en reiniging buitenhout

– Regelmatige reiniging van hout: Osmo Terrasreiniger Hout 8025
– Regelmatige reiniging van Composiet: Osmo Terrasreiniger Composiet 8021
– Verwijderen van groene aanslag: Osmo Terrasreiniger Groene Aanslag (Gard clean)
– Voor het ontgrijzen van buitenhout: Osmo Powergel 6609 Houtontgrijzer

TIP: Er is ook een Tuinmeubel Onderhoudsset zodat uw behandelde buitenhout lang mooi blijft!

Alle onderhoudsproducten zijn verkrijgbaar via uw dealer of via verkoop@tablazz.nl.

Laat je inspireren

Projecten met Tablazz buitenparket

Deze website gebruikt cookies

We gebruiken cookies om de inhoud van onze website te personaliseren en het verkeer te analyseren. Hieronder kan je aangeven wat je voorkeuren zijn.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen