Tropisch houten Gevelbekleding

Tropisch hardhout is bijzonder geschikt als gevelbekleding vanwege zijn extreem hoge duurzaamheid, stabiliteit en hardheid. U kunt hardhout toepassen over de volledige gevel van uw woning, maar denk ook eens aan alleen de garage of de voordeur. Weer eens wat anders!

Geolied of onbehandeld

Hardhouten gevelbekleding geeft uw woning een warme en natuurlijke uitstraling. Geolied krijgt het hout op uw gevel een prachtige intense rode of bruine kleur, die typisch is voor tropisch hardhout. Dit kunt u goed zien op de afbeelding hiernaast. U kunt het hout echter ook onbehandeld laten. Na verloop van tijd zal het prachtig vergrijzen, met een mooie en authentieke uitstraling als resultaat.

Van vloer en wand één geheel maken

Het mooie van hardhouten gevelbekleding, is dat u het kunt combineren met uw buitenparket. U kunt ervoor kiezen om de vloer vloeiend over te laten lopen in de wand, of juist met verschillende blokken te werken. Zo kunnen we het installeren op het terras, op een wand achterin de tuin en op verschillende plaatsen op de gevel! Omdat u hetzelfde materiaal op verschillende plaatsen terug laat komen, creëert u een rustig en stijlvol geheel.

Tropische houtsoorten

Onze tropisch houten gevelbekleding is leverbaar in de houtsoorten Elondo, Ipé, Merbau, Padoek, Taperyba, Teak en Iroko. Elk materiaal heeft zijn eigen kenmerkende uitstraling en specificaties, daarover kunt u meer lezen door op de houtsoorten door te klikken. Wist u dat u van elk type materiaal ook een monster aan kunt vragen? Dat doet u hier.

Alle tropische houtsoorten hebben met elkaar gemeen dat ze extreem duurzaam en stabiel zijn en prachtig zullen vergrijzen wanneer we ze onbehandeld laten.

Afmeting
Gevelbekleding is verkrijgbaar in onze 3 gepatenteerde systemen: MagnetPlus en Classic. Elk hebben zij hun eigen kenmerken, hier kunt u meer over lezen op de pagina’s van de systemen zelf. Grofweg is elk systeem leverbaar in breedtes variërend van 100 – 120 – 145 mm.

Afmeting
Gevelbekleding is verkrijgbaar in onze 3 gepatenteerde systemenMagnetPlus en Classic. Elk hebben zij hun eigen kenmerken, hier kunt u meer over lezen op de pagina’s van de systemen zelf. Grofweg is elk systeem leverbaar in 3 standaard houtdiktes van 21, 28 en 35mm. De breedtes variëren van 100 – 120 – 145 mm.

Houtsoorten
Wij leveren een aantal met zorg geselecteerde Tropische houtsoorten. Op onze overzichtspagina kunt u alle houtsoorten en hun specificaties bekijken.

Waarom kiezen voor tropisch hardhout?

 • Tijdloos
 • Warme natuurlijke uitstraling
 • Unieke look van uw woning
 • Veelzijdig; mogelijk in diverse houtsoorten en uitvoeringen
 • Makkelijk te plaatsen
 • De hoogste kwaliteit hout
  Alleen de beste planken geselecteerd
 • Natuurlijke structuur en kleurschakering
  Ook als het hout vergrijsd is
 • Houtsoorten uit duurzaamheidsklasse 1
  De meest duurzame klasse
 • Leverbaar met FSC-certificering
  Hout door duurzaam en sociaal bosbeheer
 • Leverbaar in 3 systemen
  Kies uit PlusMagnet of Classic

Direct zelf doen

Ook dealer worden?
Bent u enthousiast over onze producten en wilt u deze ook opnemen in uw assortiment? Dat horen wij graag! Tablazz werkt met een select aantal premium dealers en staat altijd open voor het uitbreiden van dit netwerk. Neem contact op voor de mogelijkheden of maak een afspraak met onze vertegenwoordiger!

Laat je inspireren

Projecten met Hardhouten gevelbekleding

Deze website gebruikt cookies

We gebruiken cookies om de inhoud van onze website te personaliseren en het verkeer te analyseren. Hieronder kan je aangeven wat je voorkeuren zijn.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen