Houtsoorten Buitenparket

Hout raakt mensen. Al eeuwenlang. We raken er nooit op uitgekeken. Klassiek of modern: welke sfeer u ook wilt creëren, met exclusief houten buitenparket van Tablazz slaat u de plank nooit mis.

Tropisch of Thermisch?

Wij leveren buitenparket in Tropisch hardhout of Thermo Essen. Tropische hardhoutsoorten hebben een hoge natuurlijke stabiliteit. Essen is een houtsoort die we met moderne technieken verduurzamen. Voor beide geldt: wanneer het onbehandeld blijft zal het onder weersinvloeden prachtig vergrijzen. Wilt u liever de natuurlijke kleur en uitstraling behouden? Dat kan! Dan geven we het een behandeling met exterior oil. Buitenparket wordt niet glad bij regen, wanneer u het regelmatig reinigt!

Tropisch hardhout

In de meeste gevallen wordt gekozen voor een Tropische Houtsoort zoals Ipé, Taperyba of Teak. Dit zijn ijzersterke, stabiele houtsoorten die de invloeden van het weer goed kunnen verdragen. Tropische houtsoorten zullen onder weersinvloeden prachtig vergrijzen. Wanneer het hout geolied wordt, wordt de warme kleur van het hout intensief benadrukt. Dit moet dan echter wel 1 a 2 keer per jaar onderhouden worden. Scroll naar beneden voor uitgebreide informatie.

Thermo Essen

Naast tropisch hout is er het prachtige Thermo Essen; een ecologisch alternatief voor kostbare exotische hardhoutsoorten. Thermohout biedt antwoord op de sterke vraag naar duurzame en milieuvriendelijke producten. Door middel van een thermische behandeling met stoom (minimaal 215°C ) wordt de duurzaamheid en vochtbestendigheid van het hout verhoogd. Door deze behandeling wordt het hout gelijkwaardig aan dat van tropisch hardhout met klasse I, echter is de ecologische voetafdruk vele malen kleiner. Scroll naar beneden voor uitgebreide informatie.

Wij leveren een aantal met zorg geselecteerde Tropische houtsoorten. Op onze overzichtspagina kunt u alle houtsoorten en hun specificaties bekijken. Waarom kiezen voor tropisch hardhout?

 • De hoogste kwaliteit hout
  Alleen de beste planken geselecteerd
 • Natuurlijke structuur en kleurschakering
  Ook als het hout vergrijsd is
 • Houtsoorten uit duurzaamheidsklasse 1
  De meest duurzame klasse
 • Leverbaar met FSC-certificering
  Hout door duurzaam en sociaal bosbeheer
 • Leverbaar in 3 systemen
  Kies uit PlusMagnet of Classic

Direct zelf doen

Ook dealer worden?
Bent u enthousiast over onze producten en wilt u deze ook opnemen in uw assortiment? Dat horen wij graag! Tablazz werkt met een select aantal premium dealers en staat altijd open voor het uitbreiden van dit netwerk. Neem contact op voor de mogelijkheden of maak een afspraak met onze vertegenwoordiger!

ThermoHout is hét ecologische alternatief voor kostbare exotische hardhoutsoorten, omdat het hout afkomstig is van snelgroeiende bomen uit duurzaam beheerde bossen in Noord-Europa. Het biedt antwoord op de groeiende vraag naar duurzame en milieuvriendelijke producten.

Wat is Thermowood?
Thermohout is een verzamelnaam voor thermisch behandeld hout. Dit kunnen verschillende soorten hout zijn, wij leveren Thermohout in Essen, Grenen en Ayous. Thermo Essen is als enige geschikt voor buitenparket.

Door het hout thermisch te behandelen (minimaal 215°C) verandert de structuur van het hout. Het verhitten wordt enkel gedaan met stoom, er komen geen chemicaliën aan te pas. Hierdoor wordt de duurzaamheid en vochtbestendigheid echter gelijkwaardig aan dat van tropisch hardhout. De ecologische voetafdruk is dan alleen vele malen kleiner.

Thermohout is vormvast, stabiel en zonder hinder van scheuren of piqué. Hierdoor is deze houten gevelbekleding erg geschikt voor buitentoepassingen. De thermohouten gevelbekleding heeft een aantrekkelijke, warme kleur welke na een tijdje mooi en egaal vergrijst.

Waarom kiezen voor thermowood?

 • 100% ecologisch, milieuvriendelijk
 • Hét alternatief voor het tropisch hardhout
 • Ijzersterke weerstand tegen verrotting
 • Vormvast en stabiel
 • Isolerend : 25 % meer geluid- en warmte-isolatie dan niet thermisch gemodificeerd hout
 • 30 % vuurbestendiger dan gewoon hout
 • Insectenvorming is uitgesloten doordat het vocht uit het hout werd verwijderd door hittebehandeling
 • Geschikt voor gevels, schuttingen en terrassen
 • Leverbaar in Quickclip en ons revolutionaire Magnet systeem

Direct zelf doen

Ook dealer worden?
Bent u enthousiast over onze producten en wilt u deze ook opnemen in uw assortiment? Dat horen wij graag! Tablazz werkt met een select aantal premium dealers en staat altijd open voor het uitbreiden van dit netwerk. Neem contact op voor de mogelijkheden of maak een afspraak met onze vertegenwoordiger!

Laat je inspireren

Projecten met Tablazz buitenparket