Classic

Ons Classic buitenparket was in 1995 het eerste schroefloze terrassysteem ter wereld, waardoor hinderlijke zichtbare schroeven in het hout tot het verleden behoorden. Deze slimme uitvinding veranderde de markt compleet!

Hoe werkt het?

De planken worden aan elkaar bevestigd met speciale RVS clips die wegvallen in de hiervoor gemaakte uitsparingen in het hout. Hierdoor ontstaan er strakke open kieren van 4mm zonder dat de onder constructie zichtbaar is. Op dit plaatje kunt u precies zien hoe het systeem in elkaar steekt.

doorsnede Classic

 

Het Classic systeem vormt op deze manier de basis van een strak en betrouwbaar terras waar u nog jaren plezier van heeft!

Materialen

Ons Classic Buitenparket is leverbaar in HoutBamboe of Composiet. Onder hout vallen de houtsoorten Elondo, Ipé, Padoek, Teak, Thermo Essen, Zweeds Grenen. Elk materiaal heeft zijn eigen kenmerkende uitstraling en specificaties, bekijk hier onze projectfoto’s voor een betere sfeerimpressie van de verschillende materialen. Wist u dat u van elk type materiaal ook een monster aan kunt vragen? Dat doet u hier.

Scroll verder naar beneden voor meer informatie.

Verkrijgbare afmetingen

Het gepatenteerde bevestigingssysteem werkt met RVS clips in verschillende varianten voor 3 standaard houtdiktes (21, 28 en 35mm) en speciale ‘duo-clips’ voor de kopse bevestiging. De terrasdelen worden geleverd in lengtes in een veelvoud van resp. 40, 50 en 60cm met kopse messing en groef. De breedtes variëren van 100 – 120 – 145 mm. Hierdoor wordt de installatie makkelijker en stabieler, en levert het minimaal aan zaagverlies op.

Nieuw! Scheepsdekrubber.
Indien een terras met een volledig gesloten oppervlak gewenst is kan het Classic terrassysteem worden voorzien van speciale rubberen strips in de naden. Hierdoor ontstaat een dicht oppervlak en wordt bovendien prachtige maritieme uitstraling gecreëerd!

Classic Buitenparket, de voordelen:

 • Verborgen bevestigingssysteem
  De terrasdelen worden bevestigd met Omega-vormige roestvrijstalen clips die je aan de bovenkant niet ziet! Wereldwijd gepatenteerd, onzichtbaar bevestigingssysteem
 • Optimale plankstabiliteit
  De natuurlijke werking van het hout wordt opgevangen door de speciale bevestigingsclips.
 • Optimale afwatering:
  Een smalle kier van 4mm is de optimale afstand voor de natuurlijke werking van het hout en geeft voldoende ruimte voor de afwatering van regen.
 • Een veilig en glad oppervlak:
  Geen schroeven door het hout dus geen scheur- en splintervorming rondom schroefgaten
 • Blootsvoets betreden a.u.b.!:
  Glad geschaafde hardhouten buitenparket met afgeronde kanten geven een aangenaam en comfortabel gevoel aan het hout.
 • Rubberen strips mogelijk
  Alleen met behulp van het Classic systeem kunt u rubberen strips verwerken in uw terrasvloer en zo een Maritieme uitstraling creëren
 • Makkelijk (de)monteerbaar
  Terrasdelen kunnen makkelijk worden geïnstalleerd en indien nodig verwijdert
 • Kies uw gewenste randafwerking
  Allerlei accessoires beschikbaar om randafwerking rondom zwembad mogelijk te maken.
 • Leverbaar in 3 systemen
  Kies uit PlusMagnet of Classic

Direct zelf doen

Ook dealer worden?
Bent u enthousiast over onze producten en wilt u deze ook opnemen in uw assortiment? Dat horen wij graag! Tablazz werkt met een select aantal premium dealers en staat altijd open voor het uitbreiden van dit netwerk. Neem contact op voor de mogelijkheden of maak een afspraak met onze vertegenwoordiger!

Laat je inspireren

Projecten met Tablazz buitenparket