Thermo Ayous

Voor buitentoepassingen van hout wordt vaak gebruik gemaakt van Tropisch hardhout, omdat dit erg duurzaam en sterk is. Wist je dat Thermo Ayous een even sterk en zelfs goedkoper alternatief is?

Thermo Ayous wordt toegepast als gevelbekleding. Het is een thermisch gemodificeerde tropische zachte houtsoort die groeit in West-Afrika. Het is een goedkoper alternatief voor écht tropisch hardhout, dat de laatste jaren schaarser en daarom steeds duurder geworden is.

Uiterlijke kenmerken: Thermo Ayous heeft een warme lichtbruine uitstraling wat na verloop van tijd op een bijzonder mooie manier vergrijst. Ayous is stabiel en werkt nauwelijks. Het heeft dezelfde structuur als tropisch hardhout: het is strak en bevat geen opvallende noesten.
Groeigebied: West-Afrika
Botanische naam: Triplochiton scleroxylon K. Schum.
Duurzaamheidsklasse: 1-2
Werking: Middelmatig-Gering
Bijzonderheden:Ayous thermowood heeft een goede isolerende werking (0,09 W/mK)

 

 

Gevelbekleding Thermowood

Thermo gevelbekleding

ThermoHout is hét ecologische alternatief voor kostbare exotische hardhoutsoorten, omdat het hout afkomstig is van snelgroeiende bomen uit duurzaam beheerde bossen in Noord-Europa. Het biedt antwoord op de groeiende vraag naar duurzame en milieuvriendelijke producten. Wat is Thermowood? Thermohout is een verzamelnaam voor thermisch behandeld hout. Dit kunnen verschillende soorten…

Lees meer

Deze website gebruikt cookies

We gebruiken cookies om de inhoud van onze website te personaliseren en het verkeer te analyseren. Hieronder kan je aangeven wat je voorkeuren zijn.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen