Thermo Grenen

Thermo Grenen is thermisch gemodificeerd naaldhout dat door deze speciale behandeling dezelfde duurzaamheid heeft verkregen als tropisch hardhout. Dit maakt het hout zeer geschikt voor buitentoepassingen zoals gevelbekleding!

Deze houtsoort is substantieel voordeliger in prijs als andere thermisch behandelde houtsoorten, omdat het sneller groeit en makkelijker te verkrijgen is. Het is zowel horizontaal als verticaal op de gevel te monteren.

Uiterlijke kenmerken: Thermisch behandeld Grenen heeft een drukke tekening met veel noesten, voor een rustieke look van de gevel. Het is geelbruin van kleur en kan zowel geolied als onbehandeld geïnstalleerd worden. Onbehandeld zal het op een natuurlijke manier gaan vergrijzen.
Groeigebied: Europa
Botanische naam: Pinus sylvestris
Duurzaamheidsklasse: 2
Werking: Gering
Bijzonderheden: Thermo Grenen kan ook zonder noesten geleverd worden, dan noemen wij dit Clear Pine.

Gevelbekleding Thermowood

Thermo gevelbekleding

ThermoHout is hét ecologische alternatief voor kostbare exotische hardhoutsoorten, omdat het hout afkomstig is van snelgroeiende bomen uit duurzaam beheerde bossen in Noord-Europa. Het biedt antwoord op de groeiende vraag naar duurzame en milieuvriendelijke producten. Wat is Thermowood? Thermohout is een verzamelnaam voor thermisch behandeld hout. Dit kunnen verschillende soorten…

Lees meer

Deze website gebruikt cookies

We gebruiken cookies om de inhoud van onze website te personaliseren en het verkeer te analyseren. Hieronder kan je aangeven wat je voorkeuren zijn.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen