clear pine clear pine

Clear Pine

Clear Pine is thermisch gemodificeerd Grenen dat door deze speciale behandeling dezelfde duurzaamheid heeft verkregen als tropisch hardhout. Dit maakt het hout zeer geschikt voor buitentoepassingen zoals gevelbekleding! Het enige verschil met onze Thermo Grenen gevelbekleding, is dat Clear Pine geen noesten heeft en dus meer geschikt is voor een modern exterieur.

Deze houtsoort is substantieel voordeliger in prijs als andere thermisch behandelde houtsoorten, omdat het sneller groeit en makkelijker te verkrijgen is. Het is zowel horizontaal als verticaal op de gevel te monteren.

Uiterlijke kenmerken: Clear Pine heeft een rustige tekening zónder noesten, voor een moderne en strakke look van de gevel. Onbehandeld is het geelbruin van kleur. Het kan zowel geolied als onbehandeld geïnstalleerd worden. Onbehandeld zal het op een natuurlijke manier gaan vergrijzen.
Groeigebied: Europa
Botanische naam: Pinus sylvestris
Duurzaamheidsklasse: 2
Werking: Gering
Bijzonderheden: Clear pine kan ook met noesten geleverd worden, dan noemen wij het Thermo Grenen.

Gevelbekleding Thermowood

Thermo gevelbekleding

ThermoHout is hét ecologische alternatief voor kostbare exotische hardhoutsoorten, omdat het hout afkomstig is van snelgroeiende bomen uit duurzaam beheerde bossen in Noord-Europa. Het biedt antwoord op de groeiende vraag naar duurzame en milieuvriendelijke producten. Wat is Thermowood? Thermohout is een verzamelnaam voor thermisch behandeld hout. Dit kunnen verschillende soorten…

Lees meer

Prachtig Taperyba terras en Pine gevelbekleding

Bij een prachtige woning in een bosrijke omgeving installeerden wij diverse unieke houtoplossingen, te beginnen met dit warme Taperyba terras. Dit Taperyba hout heeft van nature een warm geelbruine kleur. Laat u het onbehandeld dan zal het op een prachtige manier vergrijzen, dit kunt u terugzien op de foto’s. Wanneer…

Lees meer

Deze website gebruikt cookies

We gebruiken cookies om de inhoud van onze website te personaliseren en het verkeer te analyseren. Hieronder kan je aangeven wat je voorkeuren zijn.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen