Zwarte gevelbekleding van hout

Het is het meest bekeken item op onze website en het meest aangevraagde monster: zwarte gevelbekleding. Zwarte gevels zijn hot! Wij willen jullie in deze blog meer vertellen over deze tijdloze trend en nemen jullie mee in de mogelijkheden, eigenschappen en diverse prijsklassen van de verschillende materialen.

Zwarte gevel een prachtige eyecatcher

Zwarte gevelbekleding maakt van uw woning een prachtige eyecatcher. Het combineert fantastisch met beplanting en bestrating. Uw woning zal er helemaal uit springen! Aangezien bomen in de kern nooit zwart zijn, gebruiken we voor zwarte gevels altijd zwart geolied hout. Er zijn 3 houtsoorten mogelijk: Thermo Essen, Thermo Ayous of Thermo Grenen. Dit zijn alle drie thermisch gemoficeerde houtsoorten, meer info over deze behandeling vind je hier. Alle drie de houtsoorten zijn van nature niet zwart en zullen onbehandeld volledig vergrijzen. Wil men zwarte gevelbekleding worden deze houtsoorten dus altijd zwart geolied geplaatst. Dit moet jaarlijks herhaald worden om vergrijzing te voorkomen.

Essen, Ayous of Grenen

Thermo Essen is de mooiste houtsoort met een prachtige nerftekening. Het is tevens de hardste variant en daarom ook de duurste variant. Daarnaast kun je ook kiezen voor Thermo Ayous. Deze is van nature lichter bruin van kleur en het hout is zachter, maar perfect zwart te oliën! Dit maakt hem een heel mooi prijsalternatief ten opzichte van Thermo Essen. Tot slot is er nog Thermo Grenen, dit is een heel ander product omdat het veel noesten bevat. Hierdoor geeft het een compleet andere uitstraling dan Ayous of Essen. Meer landelijk en rustiek. Tevens perfect zwart te oliën en substantieel voordeliger omdat het sneller groeit en makkelijker te krijgen is! Op de afbeelding hier links zie je thermo Essen, maar dan onbehandeld.

Alle eigenschappen op een rij!

Thermo Essen
– van nature donkerbruin van kleur
– prachtige houttekening
– duurzaamheidsklasse 1
– groeigebied Europa
– prijs +++

Thermo Ayous (op de foto rechts te zien in close-up)
– van nature lichtbruin van kleur
– mooie houttekening, iets gevlamder dan Essen
– duurzaamheidsklasse 2
– groeigebied Afrika
– prijs ++

Thermo Grenen
– van naturelicht van kleur
– houttekening met noesten, rusieke uitstraling
– duurzaamheidsklasse 3
– prijs + (Groeit sneller en makkelijker te krijgen)

Zwarte olie

U kunt al deze thermische houtsoorten dus zwart geolied verkrijgen. Wij behandelen het hout dan met olie in onze werkplaats, plank voor plank, met de hand. Zodat we zeker weten dat elke vierkante millimeter is geraakt! Het is ook een optie om de gevelbekleding zélf af te werken met een zwarte olie. Meer informatie over onze oliën en beitsen vind u op onze servicepagina.

Hoewel zwart officieel niet eens een kleur is, tovert het uw woning om tot een prachtige warme eyecatcher. Wij snappen wel waarom zwarte gevelbekleding momenteel helemaal hot is! Liefhebbers van zwarte gevels zijn bij Tablazz aan het juiste adres! Wilt u de materialen eens van dichtbij bekijken? Vraag een monster aan via onze website óf zoek een dealer bij u in de buurt!