Hout rondom zwembad; wel of niet?

Er gaat niets boven een zwembad met houten vlonders. Heerlijk om te ontspannen na een drukke werkweek of om af te koelen op een warme zomerdag. Nadat je een frisse duik hebt genomen en lekker ligt te relaxen op je houten vlonder lijken de dagelijkse zorgen niet meer te bestaan.

Houten vlonders; tal van voordelen!

Maar, hoor ik je denken, kan dat wel? Hout rondom een zwembad? Ons antwoord hierop is een volmondige JA! Hout rondom een zwembad heeft tal van voordelen.

Belangrijk bij het afwerken van een zwembad met hout, is de keuze van de houtsoort. Het moet hout zijn uit duurzaamheidsklasse 1. Dit zijn tropische hardhout soorten die heel dicht zijn en hierdoor nauwelijks vocht opnemen en dus ook nauwelijks gaan werken. Dit zorgt voor een super strak en stabiel terras rondom je zwembad. Daarnaast zijn het houtsoorten die minimaal 25 jaar meegaan en dus ideaal zijn als afwerking rondom een zwembad. Dat wil je natuurlijk niet vernieuwen na 5 jaar!

Randafwerking ook in ronde vormen mogelijk!

Hout leent zich ideaal als zwembadafwerking omdat het de temperatuur van de omgeving aanneemt en dus heerlijk aan je voeten voelt. Tegels kunnen heel erg heet worden, met verbranding van de voetzolen als gevolg! Met hout creëer je daarentegen altijd het perfecte gebruikerscomfort.

Met Tablazz buitenparket is het daarnaast ook mogelijk om de randafwerking van een zwembad in ronde vormen te installeren. Dat is een unieke feature die wij onze klanten kunnen bieden en waarmee dus ook ronde baden en/of een jacuzzi met een prachtige houten rand kunnen worden afgewerkt.

Laten vergrijzen of afwerken met terrasolie

Je kunt je houten vlonder afwerken met een olie waarmee de originele houtkleur bewaart blijft. Ook kun je kiezen voor een compleet andere kleur olie waarmee je het hout dus ook een compleet een andere uitstraling geeft, bijvoorbeeld een zwarte olie. Het is echter ook mogelijk om tropisch hardhout onbehandeld te laten waardoor het binnen 1 jaar zal vergrijzen. Al onze tropische houtsoorten verkrijgen binnen een periode van gemiddeld 1 jaar een prachtige zilvergrijze uitstraling en vergrijzen fantastisch mooi. Het is maar net wat je mooi vindt! Als je kiest voor een olie moet dit wel jaarlijks herhaald worden om vergrijzing tegen te gaan en zul je dus iets meer onderhoud hebben. Wil je meer weten over het onderhoud van een Tablazz buitenparket? Lees dan onze blog hierover.

Én goed voor het milieu!

Is dat wel goed voor het milieu, dat tropische hout? Ook daarop is het antwoord een volmondige ja! Wij schreven hier een aparte blog over waarin je alles terugleest over de duurzaamheid van buitenparket.

Laat je inspireren

Recente projecten